Op deze website kunt u meegenieten van al mijn waarnemingen in de natuur. De meeste foto’s zijn genomen in mijn directe omgeving. Dat is Zeeland, zowel Schouwen-Duiveland als Zuid-Beveland.
zondag 6 mei 2012
Raapzaad (Brassica rapa)
Raapzaad (Brassica rapa, synoniem: Brassica rapa subsp. oleifera ) is een plant uit de kruisbloemenfamilie (Brassicaceae). Het is een typische voorjaarsplant. De plant kan meer dan 1 m hoog worden.
zaterdag 14 april 2012
Paardenbloem
De paardenbloem (Taraxacum officinale) is een soort uit de composietenfamilie (Asteraceae). In deze familie zijn bloemen sterk gereduceerd en klein en staan dicht bij elkaar in een bloemhoofdje. Paardenbloemen zijn heel algemeen.
zondag 29 januari 2012
Paarse Loopkever (Carabus violaceus)
De paarse loopkever (Carabus violaceus) is een kever uit de familie Carabidae. Het is zoals alle loopkevers een echt roofdier. Ook de naam paarse schallebijter wordt wel voor deze soort gebruikt.
vrijdag 27 januari 2012
Zanglijsters (Turdus viscivorus)
Zanglijsters lijken veel op de grote lijster (Turdus viscivorus), maar ze zijn kleiner; de zanglijster heeft een lengte van ongeveer 20 tot 23 cm en heeft een spanwijdte van 33 tot 36 cm. De zanglijster is ook kleiner dan een merel (Turdus merula), die ongeveer 24 cm meet. Het gewicht van een zanglijster is tussen de 70 en 90 gram.
De rug van de zanglijster is effen donkerbruin tot olijfbruin. (De grote lijster heeft een grijsbruine rug.) De bovenkant van de vleugels van de zanglijster zijn effen bruin met vaal witte uiteinden. De onderkant is vaal oranje/beige. De staart is vrij kort.
De buik van de zanglijster is wit met V-vormige bruinzwarte vlekken. De onderzijde is bruin/okergeel aan de flanken. De poten zijn oranjeroze.
De zanglijster heeft een vale witte ring rond het oog en strepen onder de wangen. De snavel is zwartgrijs en aan het begin bij de kop geel met zwarte snorharen. (bron Wikipedia)
zondag 22 januari 2012
Mestkever
Mestkevers zijn een informele groep van kevers die mest eten als larve of imago, er zijn zo'n 5000 soorten. De in Nederland en Belgiƫ bekendere soorten komen uit de familie Geotrupidae. Er zijn ook enkele onderfamilies (Scarabaeinae en Aphodiinae) uit de familie bladsprietkevers (Scarabaeidae) die als mestkever of pillendraaier worden aangeduid.
zaterdag 21 januari 2012
Krasser (Chorthippus parallelus)
Krasser (Chorthippus parallelus) De kleur is zeer variabel en kan groen, rood, bruin, geel of zelfs paars zijn. De meeste exemplaren zijn groen, met een brede bruine streep van bovenop de kop tot over de voorvleugels. De opstaande randen van het halsschild zijn licht gebogen, het halsschild heeft een dwarsgroef. De krasser is meestal kortvleugelig, soms komen langvleugelige exemplaren voor. De vleugels van de mannetjes zijn korter dan het achterlijf, die van de vrouwtjes zijn gedegenereerd tot kleine flapjes. Op de voorvleugel is een chorthippuslobje aanwezig. Mannetjes bereiken een lengte van 13 tot 16 millimeter, de vrouwtjes zijn 18 tot 22 mm lang.
Abonneren op:
Posts (Atom)